Leica T MILC fényképezőgép

Leica T MILC fényképezőgép

A neves német gyártó 2014-es Leica T (Typ 701) modellje az első cserélhető objektíves rendszerkompakt készüléke, mely ezüst és fekete színű változatokban került forgalomba. A különleges eloxált alumínium vázzal épített MILC-el a Leica ismét egyedi fényképezőgépet alkotott, megjelenésében, anyaghasználatában és gyártástechnológiai kialakításában is igazi Leica minőséget vehetünk kezünkbe. A fényképezőgép felületének ergonomikus kialakításának köszönhetően a gép kimondottan kényelmesen illeszkedik kezünkbe, a gyártó tökéletesen megtalálta az a középutat, hogyan legyen a mai kornak megfelelően modern és mégis kissé a múltat idéző a gépváz. Amikor először kerül a kezünkbe az egy alumínium tömbből kialakított, kézzel csiszolt unibody váz tökéletesen érezhető a Leica készülékeire jellemző német precizitás.

A Leica T MILC-be APS-C méretű CMOS képérzékelőt szereltek, 16,3 Mpixel effektív felbontással 4928×3264 pixeles képek készíthetők. Az automata ISO mód mellett az érzékenység ISO100 és 12500 között állítható manuálisan, a záridő pedig 1-1/4000 között. A Leica T esetében elmarad az automata ultrahangos szenzortisztás, így ezt manuálisan kell elvégeznünk.

Az új MILC megjelenésével a gyártó megkezdte az új objektívcsalád gyártását, a készülék T-bajonettes objektíveket fogad. A 854×480 pixel felbontású, 3,7″-os TFT LCD 16:9-es arányú kijelző video módban használható ki teljes szélességében. Az érintésérzékeny kijelző segítségével egyszerűen jelölhető ki a fókuszpont, illetve a fontosabb üzemmódok és menüpontok is könnyen elérhetők. A Leica T ugyan nem rendelkezik saját keresővel, de vásárolható hozzá külső elektronikus kereső.

A felpattintható vaku üzemmódjait menüben és az oldalsó funkciótárcsára programozva is elérhetjük, és amennyiben nem vagyunk megelégedve a teljesítményével természetesen külső vakukat is csatlakoztathatunk. Amennyiben nem lenne elegendő a fényképezőgép belső 16 GB-os tárhelye, SD, SDHC, vagy SDXC memóriakártyával bővíthető. A Leica T 7,2V-os és 985 mAh-ás áramforrásával teljesen feltöltve közel 400db kép készíthető.